Er wordt wel eens gedacht dat wanneer iemand roos heeft dat dit ook haaruitval kan veroorzaken, maar dat is niet zo. Hoofdroos is wel erg vervelend en niet goed voor de haren. U kunt roos tegengaan en behandelen. De roos wordt namelijk erger wanneer er sprake is van lage temperaturen en bij een lage luchtvochtigheid. In de winter is het koud en doet u de verwarming aan, dan kan het zijn dat u meer last heeft van roos. Wat kunt u nog meer doen?

  • Haren iedere dag of een aantal keer in de week wassen met een milde of pH neutrale shampoo.
  • Shampoo die gebruikt wordt moet goed uit worden gespoeld.
  • U kunt gewoon gel, mousse, haarlak e.d. blijven gebruiken want dit heeft geen invloed op de roos.
  • Baby’s kunnen last hebben van berg en dan kunt u het hoofdje insmeren met een olie. Daarbij kan gewone olijfolie of baby olie al voldoende zijn. Deze olie kunt u dan het beste in de nacht in laten werken.

Onthoud daarom goed dat u geen haaruitval krijgt door roos, maar roos kan wel vervelend zijn en door de jeuk kunt u veel moeten krabben. Dat is niet goed voor de hoofdhuid en daarnaast is jeuk natuurlijk niet prettig. Sommige mensen hebben er erg vaak last van en daarom is het aan te raden dat u er wat tegen gaat doen zodat u de klachten af ziet nemen en weer fijner door het leven gaat. De klachten gaan dan over en dan voelt u zich ook weer prettiger. Uw hoofdhuid zal weer beter worden en de jeuk (en daarmee het krabben) verdwijnt.