Er zijn verschillende middelen die u in kunt zetten om haaruitval tegen te gaan. Veel mensen kiezen eerst een antihaaruitval shampoo/ conditioner of lotion. Een logische keuze, maar niet de beste strategie.De belangrijkste aspecten die haaruitval veroorzaken zijn vaak stress en een tekort aan bepaalde voeding/ nutriënten. Dus begin altijd eerst met het aanpakken van die factoren. Hiermee legt u de basis voor gezond haar, de commerciele producten kunt u daarna altijd nog proberen als het niet voldoende werkt.

Voeding en supplementen

Denk bij het aanpakken van uw haaruitval eerst aan gezond eten en aangevulling met de juiste multivitaminen, mineralen, eiwitten en omega-3. Hierbij moet u vooral de eiwitsuppletie niet vergeten! Uw haren bestaan namelijk uit keratine, dit bestaat uit eiwit en uit cysteïne. Dit laatste is een aminozuur die zwavel bevat en een beetje zwavel is nodig voor gezond, glanzend haar. Ook kunt u wat extra voedingsmiddelen nuttigen die zwavel bevatten zoals broccoli, kool, mosterd, knoflook, sperziebonen, boerenkool, zoete aardappels, spruiten en bijvoorbeeld spinazie, prei, erwten en tomaten.

Goede doorbloeding

Een goede doorbloeding is altijd van belang. Als uw doorbloeding niet goed is dan heeft u een grotere kans op haaruitval. De doorbloeding kan bijvoorbeeld worden verbeterd door een hoofdmassage, want daardoor kan de doorbloeding op gang worden gehouden. Vergeet ook niet regelmatig bewegen en sporten.

Stress verminderen

U kunt last hebben van haaruitval veroorzaakt door stress. Doordat u last heeft van stress maken de bijnieren meer adrenaline aan. Door een slechte doorbloeding blijft dit langer aanwezig en dan komt het terecht in de talg in de vorm van melkzuur. Dit kan de haarwortels beschadigen en dan kunnen de haren hierdoor afsterven. Het is dus belangrijk stress tegen te gaan.

Simpele maar doeltreffende tips voor mooi haar

Er zijn een aantal tips die u kunt proberen als u wilt genieten van mooie haren. Het is van belang dat u de haren niet iedere dag wast en u moet matig gebruik maken van verzorgingsproducten. Het haar verven is niet aan te raden, maar als u het wel graag doet, doe het dan niet te vaak. Als u de haren wilt föhnen dan moet u dat kort doen en op de koele stand. Daarnaast moet u de haren niet te heet wassen. Iedere dag dient u voldoende water te drinken en u moet uw haren niet te vaak kammen. Vrouwen kunnen de haren vast dragen, zodat het minder snel wordt beschadigd (in het geval dat u lang haar heeft natuurlijk).

Commerciele producten tegen haaruitval

Minoxidil

EP200_1_Fagron_Minoxidil_Lotion_2g_100mlHet middel Minoxidil wordt gebruikt tegen kaalheid. Als mannen en vrouwen ouder worden dan kan het zijn dat zij minder haar krijgen op de hoofdhuid. In het begin zijn dat kale plekken en deze zullen zich langzaam aan verspreiden. Het kan zijn dat zij helemaal kaal worden. U kunt daarbij Minoxidil op de hoofdhuid aanbrengen. De huisarts kan aangeven of dit middel bij u in gezet kan worden, omdat hij kan zien welke vorm van kaalheid u heeft. De haaruitval wordt dankzij Minoxidil verminderd en na een paar maanden kan het bij sommige mensen de haargroei zelfs bevorderen. Het middel werkt het beste bij mannen en vrouwen jonger dan 40 jaar die nog niet zoveel haarverlies hebben. Het middel vermindert bij één op de drie mannen de haaruitval en bij één op de twee vrouwen. Het maximale effect van Minoxidil is na een jaar bereikt. Als u een blijvend effect wilt hebben dan is het van belang dat u dit middel iedere dag gaat gebruiken. Wanneer u zomaar gaat stoppen kan het zijn dat de nieuw gevormde haren weer verdwijnen. Als u na een jaar merkt dat het haar nog niet is gaan groeien dan slaat het bij u niet aan. Maar let goed op want er zijn ook bijwerkingen. Soms heeft u last van hoofdpijn, zelden heeft u last van overmatige haargroei en overgevoeligheid.

Minoxidil meer informatie of kopen

Antihaaruitval shampoos en lotions

Als u haaruitval tegen wilt gaan dan kunt u voor anti haaruitval shampoo kiezen. Maar hoe maakt u de juiste keuze? Er moet eerst gekeken worden naar welke soort haren u heeft. Heeft u droog of vet haar? De shampoo kan hier op worden aangepast. Daarnaast moet u kijken of dat er op de shampoo staat vermeld dat deze mild is voor uw hoofdhuid. Als dat er op staat vermeld dan wil dat zeggen dat het geen agressieve ingrediënten bevat voor uw hoofdhuid. Als er Minoxidil in de shampoo aanwezig is dan is dat een goede keuze. Er zijn namelijk wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan en daaruit is gebleken dat dit middel effectief is. Het kan namelijk de haren dikker maken en zorgen voor hergroei van de haren. De shampoo kan ook 5-ARD (Alpha reductie) remmer bevatten. Hierdoor wordt het DHT in het haarzakje geremd en dit zorgt er weer voor dat de haren minder snel uitvallen. Er zijn natuurlijke, homeopathische en medicinale shampoos. U moet er daarbij goed opletten of dat er hormonen aan toe zijn gevoegd. Het kan zijn dat bepaalde merken plantaardig ingrediënten gebruiken.

Wij hebben voor u uitgezocht wat de beste antihaaruitval shampoos en lotions zijn qua effectiviteit en prijs, zie hieronder. Aan belangrijke kwaliteitsmeter zijn de reviews die gegeven zijn door andere klanten. Een goedkoop product die niks doet heb je natuurlijk niks aan, dan maar beter iets meer betalen voor een product dat wel resultaat biedt! Antihaaruitval heeft de producten geselecteerd met de beste reviews. We komen dan tot onderstaand advies.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Nisim Fast Hair Kuur - Sulfaat- En Parabeenvrij

Shampoo en conditioner set

Fast Hair Kuur

Maar liefst 127 recensies met een gemiddelde recensiescore van 5 sterren!

Prijs:  € 38,99

Prijs valt erg mee gezien de verwachte resultaten.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Tabletten/ capsules

Nihafor Haaruitval Te Lijf

8 overwegend positieve recensies, gemiddelde score 4 sterren.

Prijs:  € 114.99

Product is prijzig, maar je mag resultaat verwachten.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Set capsules en lotion 

Vitamust Alopesan 400 Haarlotion

Vitamust Alopesan 400 Capsules

16 overwegend positieve recensies, gemiddelde score 4 sterren.

Prijs: € 45,90 / € 49,00

Product is vrij prijzig, maar je mag resultaat verwachten.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Producten zonder reviews/ beoordeling links laten liggen?

Zoals je in de antihaaruitval product vergelijker kunt zien zijn er heel veel producten zonder recensies en beoordelingen. Betekent dit dat je deze dan maar links moet laten liggen? Dat zou zeker te kort door de bocht zijn! Sommige producten zijn nog maar net op de markt en hebben nog geen beoordelingen kunnen krijgen. Daarnaast schrijven mensen niet snel een recensie als iets goed werkt, ze zijn tevreden en kopen het nog een keer. Als het niet goed werkt, zijn mensen eerder geneigd hun gal te spuien.

Bij anti haaruitval producten zonder recensies weet je nooit zeker of het werkt. Wel kan je je keuze mede laten bepalen door het merk. Kies voor een merk, gespecialiseerd op anti haaruitval producten. Die hebben altijd meer verstand van zaken, dan een farmaceut die het ‘anti haaruitval concept’ er maar even naast doet. Goede gespecialiseerde merken zijn Viviscal en Alpecin

Haartransplantatie?

Als u de oorspronkelijke haargrens terug wilt brengen dan kunt u een haartransplantatie overwegen. Dit kan op twee manieren. De FUT methode en de FUE methode. Als er gekozen wordt voor de FUT methode dan wordt er een stripje huid weg gehaald uit de haarkrans. De haartjes worden uit dat stripje weggehaald en deze haren worden dan naar het kale gebied verplaatst. Er is bij deze methode een litteken zichtbaar van een streepje. U ziet er verder niets van, want het andere haar zal hier gewoon overheen groeien. Dan is er de FUE methode. Bij deze methode worden de haartjes één voor één uit uw haarkrans gehaald en deze worden dan verplaatst naar het kale gebied. Dit is een stuk duurder dan de FUT methode en het duurt ook veel langer. Bij de FUE methode zijn er kleine witte littekens te zien ter grootte van een stipje.